Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home
 

Home

Bedrijvenbeleid zonder MVO

15-10-2014

De Nederlandse overheid heeft beleid voor ondernemen én beleid voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Je zou verwachten dat dit hetzelfde is, of ten minste dat het elkaar overlapt of goed op elkaar is afgestemd. Daar blijkt echter niets van...

Read More…

Rijksbegroting 2015: MVO tussen wal en schip

Rijksbegroting 2015: MVO tussen wal en schip

29-09-2014

Het kabinet beoogt de handelsagenda en ontwikkelingsdoelen te verbinden door Internationaal MVO-beleid. Echter, in de Miljoenennota 2015 blijkt hier weinig van. Zowel in de begroting van minister Ploumen (van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) als in die van minister Kamp (van Economische Zaken) staan handelsbevordering en steun aan bedrijven voorop. MVO-beleid is nauwelijks terug te vinden.

Read More…

Op weg naar MVO-convenanten met resultaat?

Op weg naar MVO-convenanten met resultaat?

18-09-2014

Op 18 september organiseerde de SER een bijeenkomst voor sectorvertegenwoordigers over de opvolging van het SER-advies IMVO-convenanten. Genodigden waren de vertegenwoordigers van de 13 sectoren die zijn betrokken in de Sector Risico Analyse. Het MVO Platform was één van de sprekers en gaf haar visie op het proces richting IMVO-convenanten en de rol van maatschappelijke organisaties. Hieronder volgt de spreektekst van het MVO Platform.

Read More…

Auteursrecht:  icreative3d / 123RF Stockfoto

MVO Kieswijzer 2017

Politieke partijen en verantwoord ondernemen

Teaser MVO Platform Standpunten

Overheid en MVO

Voorstellen voor beter beleid

 
MVO Platform is hosted by SOMO