Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Nieuws
 

Nieuwsarchief

Hoofdlijnen rondetafel IMVO-convenanten

Hoofdlijnen rondetafel IMVO-convenanten

21-02-2017

Op 13 februari waren het MVO Platform, Oxfam Novib, CNV Internationaal, Schone Kleren Campagne en SOMO te gast bij de rondetafel IMVO-convenanten in de Tweede Kamer. Ook vertegenwoordigers van onderzoek en adviesorganen en het bedrijfsleven waren uitgenodigd. Vanuit de Tweede Kamer waren Van Laar (PvdA), Geselschap (VVD), Voordewind (CU) aanwezig.

Read More…

Wet zorgplicht kinderarbeid belangrijke stap vooruit

Wet zorgplicht kinderarbeid belangrijke stap vooruit

06-02-2017

Richtlijnen en (vrijwillig) MVO-beleid van de Nederlandse overheid hebben te weinig opgeleverd. Deze wet is een goede aanvulling op het MVO-beleid en Wetgeving zou bedrijven meer motiveren aanpakken van risico’s, zoals kinderarbeid.

Read More…

MVO Kieswijzer maakt MVO-ambities politieke partijen inzichtelijk

MVO Kieswijzer maakt MVO-ambities politieke partijen inzichtelijk

24-01-2017

De MVO Kieswijzer laat zien welke politieke partijen het aandurven om de overheid een stevige rol te laten spelen bij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). De ChristenUnie komt naar voren als de partij met de meest uitgewerkte ideeën over MVO-beleid. De Partij voor de Dieren en GroenLinks nemen de tweede en derde plek in. Veel andere partijen, waaronder VVD, CDA en PVV, zien geen of nauwelijks een rol voor de overheid in MVO.

Read More…

Slecht bezocht, maar nuttig Kamerdebat

Slecht bezocht, maar nuttig Kamerdebat

09-12-2016

Aan het AO IMVO van 7 december namen slechts drie partijen deel: PvdA, VVD en CU. Getalsmatig is dit een dieptepunt; oppositiepartijen kozen massaal voor andere prioriteiten. Het is niet duidelijk of hier sprake is van een trend of toeval. Inhoudelijk werd het toch een interessant debat; ook de regeringspartijen stelden vele, goed geïnformeerde, kritische vragen en Minister Ploumen erkende veel van de kritiekpunten. In enkele gevallen werden daar direct toezeggingen en voornemens aan gekoppeld

Read More…

Auteursrecht:  icreative3d / 123RF Stockfoto

MVO Kieswijzer 2017

Politieke partijen en verantwoord ondernemen

Teaser MVO Platform Standpunten

Overheid en MVO

Voorstellen voor beter beleid

 
MVO Platform is hosted by SOMO