Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Nieuws
 

Nieuwsarchief

Eerste IMVO-convenant gepresenteerd

Eerste IMVO-convenant gepresenteerd

14-03-2016

IMVO-convenanten zijn een nieuw beleidsinstrument waarmee risico’s op schendingen van mensenrechten en schade aan milieu in productieketens aangepakt worden. Het eerste IMVO-convenant, over de kleding en textielsector, is op 9 maart gepresenteerd. Een coalitie van brancheorganisaties, vakbonden, maatschappelijke organisaties en de Rijksoverheid legt in dit convenant afspraken vast hoe gewerkt zal worden aan het terugdringen van misstanden die in deze sector veelvuldig voorkomen zoals kinderarbeid, lage lonen, onveilige arbeidsomstandigheden en dierenleed.

Read More…

Conferentie Bedrijfsleven en Mensenrechten

Conferentie Bedrijfsleven en Mensenrechten

22-02-2016

Het MVO Platform en andere maatschappelijke organisaties organiseren samen met de Nederlandse overheid een conferentie over bedrijfsleven en mensenrechten met de titel ‘EU roadmap to business and human rights’. De conferentie - op 11 mei 2016 - vindt plaats in het kader van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie.

Read More…

Vacature: Projectmedewerker MVO Platform

Vacature: Projectmedewerker MVO Platform

09-02-2016

Het MVO Platform is op zoek naar een gedreven Projectmedewerker (0.6 fte) die samen met de coördinator verantwoordelijk is voor zowel het faciliteren van de onderlinge afstemming tussen de leden, als de externe vertegenwoordiging. De nadruk voor de Projectmedewerker ligt op de interne organisatie, communicatie, relatiebeheer en projectmanagement van het MVO Platform.

Read More…

Mededingingsregels nog steeds belemmering voor MVO

Mededingingsregels nog steeds belemmering voor MVO

28-01-2016

Bedrijven moeten samenwerken voor MVO, stelt de Nederlandse overheid. Diezelfde overheid verbiedt echter samenwerking als dat volgens de mededingingswet een ‘kartel’ oplevert. Minister Kamp werkt aan een beleidsherziening, die deze tegenstrijdigheid zou moeten opheffen en meer ruimte moet geven aan samenwerking die een maatschappelijk doel dient. Helaas gaat de voorlopige versie van de herziening niet ver genoeg.

Read More…

Auteursrecht:  icreative3d / 123RF Stockfoto

MVO Kieswijzer 2017

Politieke partijen en verantwoord ondernemen

Teaser MVO Platform Standpunten

Overheid en MVO

Voorstellen voor beter beleid

 
MVO Platform is hosted by SOMO