Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Brieven en statements
 

Brieven en statements

Brief aan de Tweede Kamer voor de begrotingsbehandeling BuHa-OS

Brief aan de Tweede Kamer voor de begrotingsbehandeling BuHa-OS
november 2015

In november 2015 vindt in de Tweede Kamer de begrotingsbehandeling BuHa-OS plaats. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is weliswaar onderdeel van de plannen maar lijkt van ondergeschikt belang in de doelstelling van het beleid. Het MVO Platform wijst er in bijgaande brief op dat aandacht voor MVO juist een groeiende noodzaak is, bijvoorbeeld vanwege de toegenomen aandacht voor handelsbevordering en een grotere rol van de private sector in ontwikkelingssamenwerking.

Lees verder...

 

Brief MVO Platform over MVO en handelsmissies

Brief MVO Platform over MVO en handelsmissies
oktober 2015

Het MVO Platform pleit ervoor dat handelsmissies expliciet en maximaal benut worden om MVO te agenderen, zowel bij deelnemende Nederlandse bedrijven als richting overheid en lokale bedrijven in het betrokken land. Het MVO Platform constateert echter opmerkelijke feiten in de uitvoering van het overheidsbeleid rond MVO in handelsmissies. Voor een overleg in de Tweede Kamer over economische missies op 11 november doet het MVO Platform suggesties voor het verbeteren van het beleid en wijst bijvoorbeeld op het ontbreken van een due diligence-eis voor deelnemende bedrijven.

Lees verder...

 

Brief aan Minister Ploumen over conflictmineralen

Brief aan Minister Ploumen over conflictmineralen
juni 2015

De EU werkt aan wetgeving om het gebruik van conflictmineralen tegen te gaan. Momenteel zijn de EU-lidstaten aan zet; op 29 juni is de eerstvolgende vergadering waarop zij onderling weer over dit onderwerp spreken. Het MVO Platform vraagt minister Ploumen om gehoor te geven aan de politieke en maatschappelijke roep om een brede groep bedrijven tot due diligence te bewegen middels verplichtende wetgeving. Vooral met het standpunt van het EP zien wij een goede kans dat de link tussen mijnbouw en wereldwijde conflicten verbroken wordt.

Lees verder...

 

Auteursrecht:  icreative3d / 123RF Stockfoto

MVO Kieswijzer 2017

Politieke partijen en verantwoord ondernemen

Teaser MVO Platform Standpunten

Overheid en MVO

Voorstellen voor beter beleid

 
MVO Platform is hosted by SOMO