Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Brieven en statements
 

Brieven en statements

Brief MVO Platform over Duurzaam Inkopen

Brief MVO Platform over Duurzaam Inkopen
mei 2015

Nederland heeft zich gecommitteerd om de UN Guiding Principles on Business and Human rights (UNGP) uit te voeren. De UNGP stellen dat overheden via het inkoopbeleid hun invloed moeten aanwenden ter verbetering van mensenrechten in internationale toeleveringsketens. Minister Ploumen stelde in 2013 dat alle bedrijven die leveren aan de overheid, moeten voldoen aan de UNGP. Het MVO Platform is van mening dat de Nederlandse overheid meer kan en moet doen om dit te bewerkstelligen. In verband met het Algemeen Overleg Jaarrapportage Bedrijfsvoering Rijk op 3 juni 2015 doet het MVO Platform een aantal aanbevelingen rond de Sociale Voorwaarden bij Rijksinkoop.  

Lees verder...

 

Brief MVO Platform voor AO Conflictgrondstoffen

Brief MVO Platform voor AO Conflictgrondstoffen
maart 2015

De winning van grondstoffen draagt in veel gevallen bij aan gewapende conflicten en schending van mensenrechten. Het is daarom terecht dat de Europese Commissie dat Europees wil aanpakken en met een wetsvoorstel komt. Het voorstel schiet echter op een aantal vlakken tekort.  Om werkelijk het gebruik van conflictmineralen tegen te gaan dient het voorstel te worden versterkt op een aantal punten. Daarbij pleit het MVO Platform bovenal voor een bindende vorm van conflict-due diligence. Op 9 april spreekt de Tweede Kamer over conflictgrondstoffen.

Lees verder...

 

Brief MVO Platform voor AO IMVO

Brief MVO Platform voor AO IMVO
februari 2015

Op 25 februari spreekt de Tweede Kamer over de sectorrisicoanalyse en IMVO-convenanten. Het MVO Platform doet aanbevelingen voor het beleid op vier gebieden: Vul het beleid aan met een aanpak van onwillige bedrijven; Hanteer minimumcriteria voor proces en inhoud van een MVO-convenant (zoals in het SER-advies); Focus op de meest ernstige risicos;   Garandeer zinvolle stakeholderbetrokkenheid.

Lees verder...

 

Auteursrecht:  icreative3d / 123RF Stockfoto

MVO Kieswijzer 2017

Politieke partijen en verantwoord ondernemen

Teaser MVO Platform Standpunten

Overheid en MVO

Voorstellen voor beter beleid

 
MVO Platform is hosted by SOMO