Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Brieven en statements
 

Brieven en statements

Brief MVO Platform voor AO Handelsmissies

Brief MVO Platform voor AO Handelsmissies
februari 2015

Op 25 februari spreekt de Tweede Kamer over economische missies. Het MVO Platform vergeleek twee recente handelsmissies naar landen waar MVO-risicos hoog zijn; Colombia en de DRC. In de eerste missie stond MVO uitvoerig op de agenda, in de tweede nauwelijks. Dit legt bloot dat beleid om MVO tijdens iedere missie te agenderen nog niet consequent wordt uitgevoerd.

Lees verder...

 

De rol van ambassades in MVO-beleid

De rol van ambassades in MVO-beleid
januari 2015

Bewindspersonen hebben de afgelopen jaren gecommuniceerd over positieve resultaten van het ambassadebeleid als het gaat om de promotie van MVO. Het MVO Platform heeft echter de ervaring dat de mate waarin ambassades bedrijven informeren over, en begeleiden in het respecteren van bijvoorbeeld mensenrechten sterk afhankelijk is van capaciteit en de persoonlijke inzet van ambassadepersoneel. Bovendien zijn er zorgen dat export bevorderende activiteiten steeds belangrijker worden. Het MVO Platform doet een aantal suggesties voor beleid rond de promotie van MVO door ambassades. De suggesties hebben betrekking op enkele actuele beleidsprocessen, zoals de modernisering van het postennetwerk, de risicosectoren aanpak en economische missies.

Lees verder...

 

Brief over duurzaam bankieren

december 2014

De werkgroep 'Financiële Sector' van het MVO Platform doet aanbevelingen voor het AO over ‘Bankieren, duurzaam, dienstbaar en divers’ dat plaatsvindt op 10 december 2014. Dit AO is een vervolg op de Ronde Tafel Duurzaam Bankieren, waarbij VBDO en Oxfam Novib als sprekers aanwezig waren.

Lees verder...

 

Auteursrecht:  icreative3d / 123RF Stockfoto

MVO Kieswijzer 2017

Politieke partijen en verantwoord ondernemen

Teaser MVO Platform Standpunten

Overheid en MVO

Voorstellen voor beter beleid

 
MVO Platform is hosted by SOMO