Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Brieven en statements
 

Brieven en statements

Brief over onderzoek zorgplicht Nederlandse bedrijven voor AO IMVO 22 juni 2016

Brief over onderzoek zorgplicht Nederlandse bedrijven voor AO IMVO 22 juni 2016
juni 2016

Het onderzoek zorgplicht Nederlandse bedrijven dat in opdracht van de Ministeries Veiligheid en Justitie en Buitenlandse Zaken is uitgevoerd, geef inzicht in veel wets- en beleidsterreinen waarmee is geregeld dat slachtoffers van mensenrechtenschendingen door Nederlandse bedrijven hun recht kunnen halen, of waarmee die schendingen voorkomen kunnen worden. Uit het omvangrijke rapport kunnen veel mogelijke wijzigingen in wetgeving en beleid worden afgeleid. Het MVO Platform roept daarom de Tweede Kamer op om dit rapport en die mogelijke wetwijzigingen met voldoende voorbereiding te behandelen.

Lees verder...

 

Brief over voortgang IMVO-convenanten voor AO 22 juni 2016

Brief over voortgang IMVO-convenanten voor AO 22 juni 2016
juni 2016

Veel maatschappelijke organisaties hebben de afgelopen anderhalf jaar intensief bijgedragen aan de totstandkoming van IMVO-convenanten. Vanuit deze betrokkenheid constateren we dat de voortgang gering is: vooralsnog liggen er twee convenanten die beide nog niet zijn ondertekend.1 Bij enkele sectoren is soms al lange tijd - sprake van een voorbereidend stadium, bij anderen gebeurt niets. In de bijlage treft u ons oordeel per sector over de voortgang.

Lees verder...

 

Voortgangsrapportages MVO-beleid

Voortgangsrapportages MVO-beleid
april 2016

De Tweede Kamer spreekt weliswaar regelmatig over MVO-onderwerpen, maar er is al enkele jaren geen voortgangsrapportage van het gehele MVO-beleid ontvangen en besproken in de Tweede Kamer. Het MVO Platform vraagt de Kamerleden daarom om bij het Kabinet navraag te doen naar de voortgang van het volledige MVO-beleid.

Lees verder...

 

Auteursrecht:  icreative3d / 123RF Stockfoto

MVO Kieswijzer 2017

Politieke partijen en verantwoord ondernemen

Teaser MVO Platform Standpunten

Overheid en MVO

Voorstellen voor beter beleid

 
MVO Platform is hosted by SOMO